Tehnicile de consolidare a echipelor agile

Lectură: 4 minute
Consolidarea echipelor agile

Agilitatea este peste tot, nu este doar un cuvânt la modă. Este un set de caracteristici specifice înscrise într-o metodologie de management de proiect care puse la treabă fluidizează procesele de lucru. De aceea trebuie să cunoaștem care sunt tehnicile necesare pentru consolidarea echipelor agile.

Agilitatea este despre colaborarea membrilor unei echipe cu scopul final al unei dezvoltări rapide de produs/serviciu modelată de feedback-ul clienților.

Majoritatea companiilor au folosit inițial conceptul de echipe agile pentru dezvoltarea de software, dar este potrivit și pentru numeroase activități de business. Abordarea agilă ajută la dezvoltarea strategiei de marketing, la partea de recrutare în resurse umane și la îmbunătățirea experienței consumatorului.

Deoarece agilitatea înseamnă lucrul în echipă, succesul proiectelor agile depinde de cât de puternic orientată spre agilitate este echipa. De aceea pentru a construi o echipă agilă cele mai importante recomandări sunt următoarele:

Leadership transformațional

1. Începe cu scopul final

Când construiești o echipă agilă, începe orice proiect cu obiectivul final. Ce vrei să obții și de ce abilități, tehnologie și câte ore aveți nevoie pentru a îndeplini obiectivul? Abia atunci poți spune că ai o abordare corectă pentru face echipa agilă.

Abilitățile membrilor echipei pot varia de la experiență financiară și implicarea clienților până la expertiză juridică și dezvoltarea de software.

Dacă echipa de proiect este internațională și orele de lucru diferă se impune alegerea unor spații virtuale colaborative de lucru pentru a-i menține pe membrii echipei implicați și la curent cu progresul proiectului.

2. Instruiește echipa

Odată ce ai selectat echipa, membrii au nevoie de o pregătire adecvată pentru a începe să gândească agil. Stabilește regulile de bază pentru a construi o bază comună de principii de lucru solide.

Asigură-te că echipa știe că schimbarea este constantă și că nu poate trasa calea definitivă pentru a ajunge la obiectivul final. De aceea membrii echipei trebuie să lucreze în echipă, să fie flexibili și să accepte schimbarea, să raporteze progresul la intervale scurte și să-și lase ego-ul deoparte.

Ghid Agile Leadership 1

3. Ține o întâlnire zilnică

O scurtă întâlnire, de cel mult 15 minute, ținută la începutul fiecărei zile este benefică. Colegii stau în picioare, spun succint care este stadiul de evoluție al proiectului pentru atingerea scopului, care sunt provocările, problemele întâlnite și se întorc rapid la lucru.

Această întâlnire zilnică aduce în atenția tuturor ce este important, calibrează modul de gândire agil și face ca toată echipa să se bucure de o comunicare onestă, transparentă – un aspect esențial în agile.

4. Asigură tehnologia necesară

Deși întâlnirile în persoană au cu siguranță valoare în timpul proiectelor, angajații sunt adesea mai productivi lucrând de la birourile de acasă, cu condiția să aibă tehnologia necesară.

Utilizați tehnologia pentru a ajuta la structurarea proiectului. Ar trebui să existe întâlniri programate regulat cum spuneam, dar și posibilitatea de a începe o întâlnire ad-hoc.

Automatizarea managementului de proiect poate reaminti oamenilor la intervale regulate să actualizeze echipa în spațiul virtual colaborativ de lucru. Acest lucru elimină tendința de a lucra în propria bulă, mai degrabă decât de a colabora cu echipa.

Tehnicile necesare pentru consolidarea echipelor agile

5. Unifică comunicarea

Email-uri, mesaje voce, mesageria din website, mesaje text de la clienți, etc. Diversitatea canalelor de comunicare îi poate copleși pe cei care alcătuiesc echipa dacă stau să le verifice pe toate.

De aceea unificarea comunicării este necesară. O interfață prin intermediul căreia să le poți accesa pe toate este soluția.   

6. Testează la scală mică

Procesul agile are beneficiul că este incremental. O serie de pași mici care conduc către obiectivul final. Împărțirea obiectivelor în bucăți mici te poate ajuta să urmărești progresul și să detectezi rapid când un proiect iese de pe traseul planificat sau este în întârziere.

7. Mizează pe concentrare

Procesul agile funcționează de obicei ca o serie de sprinturi. Acestea sunt perioade de productivitate ridicată către un anumit obiectiv.

Singurul mod pentru ca echipa să lucreze cu o concentrare optimă este să elimini toate acele canale de comunicare pe care le-am menționat anterior.

Luarea pauzelor și limitarea comunicărilor la anumite ore ale zilei te ajută pe tine și echipa ta, să profitați la maximum de timpul de lucru activ.

Echipa agila

8. Comunică feedback-ul clienților

Echipa ta agilă poate beneficia de pe urma modului în care clienții interacționează cu produsul sau serviciul pe care îl oferă. Asigură-te că angajații pot vedea rezultatele sondajelor și feedback-ul clienților, deoarece acestea le pot influența pozitiv munca.

Procesul agil este axat pe client și este important să infuzăm întreaga echipă cu conștientizarea modului în care clienții folosesc, experimentează și simt despre lucrurile pe care le oferim.

Aceste opt recomandări sunt doar câteva dintre modurile prin care îți transformi echipa într-una agile. Dacă te gândești să faci tranziția către o echipă agilă, asigură-te că aceste recomandări sunt puse în aplicare cu prioritate, ceea ce te va ajuta să construiești o echipă agilă puternică, cu performanță excepțională.

Patru etape de formare a echipelor

Categorie: Agile Leadership

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: