Procesul unui Agile Lider, de la structură la creativitate

Lectură: 3 minute
Procesul liderului agil

Ca să fii un Agile Lider trebuie să ai o echipă agilă. Dar dezvoltarea echipei nu este ușoară, de aceea este nevoie de un proces: Procesul unui Agile Lider.

Când vine vorba de dezvoltarea oamenilor, este important să înțelegi că numai dinamica dintre constrângere și structură te ajută să dezvolți o echipă agilă. Acesta este procesul de bază utilizat de liderul agil și pe care l-am numit procesul liderului agil.

Elemente care ajută procesul liderului agil

Acest proces se bazează pe teoria lui Donald Winnicott numită Teoria Deținerii care spune că, asemeni unor părinți, liderii trebuie să fie ”suficient de buni”, nu ”perfecți”. La început aceștia trebuie să ofere un mediu sigur, deoarece doar în mediile sigure putem deveni noi înșine. Apoi, prin joc, sinele adevărat al oamenilor va fi desăvârșit.

Această teorie se bazează pe ceea ce numim Paradoxul Structurii, care susține că, dacă ai constrângeri, îți vei accesa creativitatea pentru a găsi noi soluții. Într-un astfel de mediu regulile și standardele vor face individul să descopere că poate performa singur și autonom aplicând procesul unui agile lider.

Donald Winnicott a spus că numai adevăratul sine poate fi creativ și numai adevăratul sine se poate simți ca fiind real. Așadar, dacă dorești să-ți inspiri colegii să se dezvolte și să-i ajuți să fie cât mai creativi posibil, trebuie să le oferi un mediu pe care ei să simtă că îl dețin și care să le ofere structură și constrângeri.

Servant Leadership aplicat liderului agil

Este important să înțelegi procesul liderului agil prin perspectiva adusă de piramida răsturnată, care este adesea folosită pentru a reprezenta ce este Servant Leadership.

În primul rând, totul pleacă inițial de la voință și este important ca acțiunile tale și intențiile tale să fie aliniate. Nu poate fi doar intenție fără acțiune, pentru că asta înseamnă să stai pe loc când tu de fapt vrei să înaintezi.

În al doilea rând, totul se referă la satisfacerea nevoilor oamenilor. Pentru a satisface aceste nevoi, trebuie să faci ceea ce este necesar. De multe ori acest lucru implică dedicare și sacrificiu ca lider. De asemenea, îți oferă autoritatea de a influența intrinsec comportamentul celorlalți și, ca rezultat, poți impune reguli.

În al treilea rând, este vorba despre construirea unui grup incluziv, cu interacțiuni orientate să afle adevărul și cea mai bună soluție.

În al patrulea rând, este vorba de motivarea și împuternicirea echipei și de a face acest lucru prin transcendență, autonomie și transparență.

În al cincilea rând, trebuie să observi conflictele care apar și să identifici când trebuie să faci compromisuri și să iei decizii cu prioritate. De multe ori, observarea unui conflict va dezvălui un adevăr și mai profund atunci când identifici cu adevărat în esența problemei.

Procesul liderului agil

Îmbunătățirea continuă, crezul liderului agil

Pentru a fi un bun lider agil trebuie să fii autentic și să ai claritate în ceea ce privește modul în care implici echipa și le permiți membrilor să devină cu adevărat ei înșiși. Scopul unui lider agil este să fie o influență transparentă și mobilizatoare. Oamenii sunt cei mai buni atunci când lucrează din proprie voință pentru o lungă perioadă de timp.

De asemenea este important să înțelegi că nu trebuie să implementezi agile și să îl faci să funcționeze perfect imediat. Conceptul agile a fost creat pentru îmbunătățirea continuă, astfel încât tu, ca lider și echipa ta să deveniți mai buni în timp.

Cel mai bun mod de a înțelege acest lucru este să arunci o privire asupra metodologiei Scrum. Un ciclu PDCA sau Plan-Do-Check-Act spune că ceea ce faci mai întâi este să planifici. Planul arată ce se execută efectiv în acel sprint în fiecare zi.

Apoi se verifică munca. Faci cu echipa un demo și o retrospectivă, care oferă feedback-ul de care e nevoie pentru a identifica ce măsuri trebuie luate la următorul sprint, astfel încât să planificați și să faceți treaba și mai bine data viitoare.

Procesul liderului agil este unul practic și de aceea am realizat acest ghid de Agile Leadership. În mod sigur, acum înțelegi elementele și părțile procesului din Agile Leadership. Pentru mai multe detalii, sistematizări și soluții ca să fii un lider agil de anvergură, înscrie-te la cursul Agile Leadership Mastery.

Categorie: Agile Leadership

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: