Cum menții proiectele agile, în 3 pași?

Lectură: 2 minute
Cele 7 principii ale conducerii agile

Există mai multe adjective care descriu un proiect agil: „flexibil” cu „livrări incrementale”, „colaborare sporită”, „ciclu de viață adaptativ al proiectului” și așa mai departe. Într-adevăr, beneficiile abordării agile au un impact puternic asupra generării veniturilor și culturii companiei care justifică adoptarea acesteia pe scală largă. Dar abordarea aceasta este utilă doar atâta timp cât continuă să fie implementată și nu recădem în vechea metodă confortabilă de lucru, care are beneficii mai puțin tangibile.

Deci, ce caracterizează cu adevărat un proiect agil și ce pași trebuie urmați pentru a ne asigura că proiectul continuă să rămână agil? Aceasta este întrebarea pe care, la Valoria, am adresat-o către 50 de directori executivi. Top 3 răspunsuri sunt următoarele:

1. Stabiliți obiective mici

Fiecare iterație are obiective exacte și atingerea lor în toate iterațiile este o rețetă sigură pentru succesul proiectului. Trucul este să aveți obiective care să poată fi atinse și să nu aspirați la prea mult.

Acest lucru oferă spațiu pentru dezvoltare, testare și îmbunătățire înainte de a trece la următorul obiectiv. De asemenea, ajută la livrarea unui produs funcțional înainte de termenul limită, care este esența unui proiect agil.

2. Respectați iterațiile

Iterațiile stabilesc ritmul proiectului. Sunt planificate în prealabil și sunt folosite pentru a identifica sarcini, resurse, dar și pentru a estima efortul total.

Acest lucru este deosebit de important pentru proiectele mari, care au mai multe echipe ce lucrează pentru un obiectiv comun. Prin planificare se delimitează în mod clar sarcinile care trebuie îndeplinite și se reduce ambiguitatea.

3. Acordați atenție aspectelor tehnice

În cele din urmă, scopul oricărui proiect este de a oferi clientului un produs durabil care să-i satisfacă toate cerințele.

Acest lucru poate fi realizat numai dacă calitatea codului este superioară și designul este suficient de bun pentru a face față schimbărilor bruște.

Testarea este, prin urmare, forța motrice a proiectelor agile. Testarea unităților individuale pentru eliminarea erorilor asigură un răspuns mai rapid și mai flexibil la schimbare, fără a depăși bugetele.

În timp ce echipele mari și mici pot diferi în ceea ce privește modul în care văd și adoptă agilitatea, aceste trei elemente de bază vor menține proiectul agil, asigurând atenția la detalii și disciplina dezvoltării unui produs final excelent.

Tu cum menții proiectele companiei tale agile?

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: