Cum faci ca să ai proiecte agile?

Lectură: 2 minute
3 elemente-cheie pentru o creștere sustenabilă, ca start-up

Când vorbești despre managementul agil conversația se blochează de obicei într-un jargon care nu înseamnă nimic pentru cei neinițiați. De aceea vă propun 3 recomandări practice, primite de la directorii companiilor din România ca răspuns la întrebarea “cum faceți proiectele agile, fără a fi nevoie de o abordare complet nouă a managementului?”.

1. Stabiliți mici obiective realizabile

Managementul agil insistă pe iterații incrementale pentru finalizarea unui proiect. În termeni mai simpli, nu muști mai mult decât poți mesteca. Lucrezi la proiecte mari încet-încet, centimetru cu centimetru.

Metodologi agilă a fost concepută inițial astfel încât dezvoltatorii să poată dezvolta puțin, apoi să o testeze, să dezvolte puțin mai mult, apoi să o testeze din nou. Proiectele durează de la câteva săptămâni la câteva luni, niciodată mai mult.

Echipele sunt un grup gestionabil – nu mai mult de nouă persoane. Acest grup are control discret asupra unui proiect. Această abordare poate fi folosită eficient și pentru produsele non-software și pentru managementul proiectelor în general.

2. Produceți ceva până la termenul limită

Metoda agilă este nemiloasă în abordarea termenelor limită și a rezultatelor. Agile folosește ceva numit „proces iterativ”, ceea ce înseamnă practic că fiecare proiect are un termen limită dur și rapid. Acest termen nu se mișcă. Acest termen nu este amânat. Acest termen rămâne, chiar dacă pică cerul.

Când sosește termenul limită, te uiți la ceea ce ai făcut sau ai finalizat – orice. Poate fi jenant. Poate fi îngrozitor. Codul ar putea arăta ca un gunoi. Designul ar putea arăta ca un gunoi. Dar ai ceva. Ceva este întotdeauna mai bun decât nimic. Și cu acel ceva puțin, poți să iei decizii, să faci schimbări, să oferi feedback.

Aceasta este o formulă pentru succes. Important pentru un proiect este să pornească. Singurul mod în care poți face asta este să ai ceva. Nu trebuie să fie produsul final, iar clientul nu îl va vedea. Dar lucrul important este că ai creat ceva și nu poți decât să te îmbunătățești din acel punct.

3. Faceți schimbări rapide

Metodologia agilă este o abordare sistematică a succesului. Are încorporate flexibilitate și adaptabilitate – adică produce o schimbare inteligentă. Pentru a face schimbări rapide, decidentul trebuie să facă două lucruri.

În primul rând trebuie să fie prezent și implicat în procesul real de dezvoltare. Este greu să iei decizii despre ceva ce nu cunoști. În al doilea rând, trebuie să ia decizii rapide.

O decizie, chiar și greșită, este de ajutor, pentru că ajută proiectul să avanseze, prin feedback.

Așadar, care sunt cele 3 recomandări practice pentru un management agil?

1. Stabiliți mici obiective realizabile,

2. Produceți ceva până la termenul limită.

3. Faceți schimbări rapide. Și tine minte agil este anti-fragil.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: