Training: Managementul indicatorilor de performanță și modelare de business cu PowerPivot

Susținut de:
Managementul indicatorilor de performanță și modelare

Fără îndoială este o eră a datelor. Este crucial să existe în companii instrumente care să faciliteze analiza și interpretarea datelor în procesul decizional. Cei care lucreză frecvent în Excel, descoperă rapid că PowerPivot este ideal pentru conectarea rapidă cu datele.

PowerPivot este centrul suitei Microsoft Power BI (Business Intelligence) și un tool de Business Intelligence agil și eficient din punct de vedere al costurilor. PowerPivot extinde functionaliățile Excel pentru a permite prelucrarea mai rapidă și mai eficientă datelor. Este foarte util pentru cei care folosesc des tabele pivot și/sau funcții VLOOKUP.

Din temele prezentate

  • Introducere în PowerPivot. Instalare şi configurare PowerPivot. Caracteristici şi beneficii PowerPivot. Modelul de date PowerPivot.
  • Încărcarea datelor în PowerPivot din diferite surse de date. Importul datelor în PowerPivot din diverse surse (fişiere text, Excel, Access, SQL Server). Crearea relaţiilor între tabele
  • Tehnici de pivotare, slicers, filtrare, formatare condiţionată.
  • Prelucrarea datelor cu formule PowerPivot şi funcţii DAX. Pregătirea datelor pentru analiză în PowerPivot. Funcţii matematice şi statistice. Funcţii de dată şi oră. Funcţii de prelucrare a textului. Funcţii logice. Definirea şi utilizarea Time Intelligence.
  • Interogări şi căutaţi rapide ale datelor pe baza relaţiilor dintre tabele. Cum scapi de VLOOKUP cu eficienţă crescută.
  • Tabele şi grafice pivot în PowerPivot. Crerea unui tabel pivot şi a unui grafic/chart asociat. Utilizarea instrumentelor Slicers şi Sparklines.
  • Extinderea tabelelor pivot prin definirea şi gestionarea câmpurilor calculate: coloane calculate şi măsuri DAX. Funcţii utilizate în calculul măsurilor.
  • Definirea şi gestionarea indicatorilor de performanţă KPI în PowerPivot

Trainer: ALEXANDRA CERNIAN, Lector la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică București

Vrei să afli mai multe detalii?