Training: Microsoft Excel și procesul decizional

Susținut de:
Microsoft Excel și procesul decizional

În mediul de business actual, informația înseamnă putere. Accesul rapid la informația de care e nevoie, atunci când e nevoie, poate face diferența între succes și eșec într-o organizație. Unul dintre instrumentele cu un mare potențial în oferirea de suport decizional este Microsoft Excel. Această aplicație software reprezintă mult mai mult decât stocarea datelor, oferind numeroase beneficii de prelucrare a datelor: sinteză, sumarizare, grupare, rapoarte, statistici comparative, analize „what-if”, analize predictive.

Acesta este un curs practic care se adresează persoanelor din orice domeniu care doresc să își eficientizeze munca și să își îmbunătățească performanțele profesionale. Microsoft Excel este un mediu de lucru prietenos și practic, care poate fi utilizat și de persoane fără un profil tehnic, pentru a le ușura gestionarea și prelucrarea datelor.

Din temele prezentate:

  • Fundamente în utilizarea Excel: sortări, filtrări, formatări condiționale, scenarii de utilizare a acestora pentru a evidenția informația relevantă.
  • Transformarea datelor în informații relevante prin funcții și formule. Funcții matematice, logice, de prelucrare a textului, a datelor calendaristice, de căutare și referință (VLOOKUP, MATCH, INDEX).
  • Analiza datelor prin reprezentări grafice în Excel. Monitorizarea indicatorilor prin combinarea tipurilor de grafice.
  • Instrumente de suport decizional în Excel: tabele pivot. Generarea de rapoarte complexe, analiza indicatorilor de performanță cu impact în procesul decizional.
  • Analiza predictivă a datelor și forecasting prin instrumente de analiză what-if. Scenario Manager: instrument de suport decizional prin analiza comparativă de scenarii. Solver: instrument pentru probleme complexe de optimizare.
  • Utilizarea unor automatisme pentru creșterea productivității în Excel. Validarea datelor. Auditul datelor și a rezultatelor formulelor. Protejarea informațiilor cu parole la nivel de fisier și pagină de Excel.
  • Studii de caz concrete și aplicabile, exerciții individuale și de grup, soluții particularizate pe cerințele participanților

Trainer: ALEXANDRA CERNIAN, Lector la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică București

Vrei să afli mai multe detalii?