Cum poți accelera transformarea companiei?

Lectură: 2 minute
Cum poți accelera transformarea companiei?

COVID-19 a făcut ca 7 din 10 directori să accelereze transformarea afacerilor. Dar accelerarea transformării necesită o schimbare a obiceiurilor de muncă, iar realitatea este că oamenii nu își schimbă obiceiurile peste noapte. Am întrebat 50 de directori executivi ai companiilor din România: „care sunt cele mai importante abordări pentru accelerarea transformarea companiei?”. Topul primelor 7 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Nu spune “nu”.

Liderii nu pot spune doar „acest lucru nu va funcționa”. În schimb, ei ar trebui să întrebe: „cum ar funcționa acest lucru, având în vedere reglementările XYZ?” Asigură-te că reformulezi negativul ca o cerere pentru mai multe informații, în special pentru orice idei noi sau netestate.

2. Fă clar bugetul.

O singură persoană este obligată să aprobe orice decizie bugetară. Fii clar cu privire la cine este aceasta și când are autoritatea de a aproba decizia de finanțare.

3. Identifică contestatarul.

Găsește persoana cu cea mai mare probabilitate de a nu fi de acord cu decizia ta. Află ce consideră în neregulă cu aceasta. Abordează nemulțumirile mai devreme pentru luarea mai rapidă a deciziilor.

4. Dă limită de timp.

Acordă o limită de timp de 24 de ore pentru a crea o primă schiță, un draft sau un prototip.

5. Ține ora de mentorat inversat.

Pune în contact directori superiori și angajați juniori timp de o oră și cere-i angajaților junior să le arate directorilor ce se poate face pentru a simplifica munca cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră.

6. Folosește semaforul.

Clarifică cu toată echipa când ar trebui să avem lumină roșie (oprire), lumină verde (pornire) și lumină galbenă (continuare) pentru acțiunile/activitățile/proiectele începute sau care stau să înceapă.

7. „Încălcați regulile”.

Ține o întâlnire săptămânală cu tema „încălcați regulile”. Aici, echipa poate chestiona politici, anula proceduri vechi, împuternici oamenii sau poate chiar aloca buget pentru idei noi. Pentru rezultate excelente este esențial ca în timpul acestei întâlniri să oprești comportamentele culturale toxice, cum ar fi negativitatea și cinismul.

Care dintre aceste abordări sunt parte din compania ta?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: