Cum folosești creativitatea în business?

Lectură: 2 minute
Startup de creștere pentru companiile mari

Am întrebat 50 de directori executivi din România “Cum captezi creativitatea ca să depășești provocările din business?” Top 5 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Când te blochezi, ieși la o plimbare

Plimbarea te ajută să gândești deoarece activează pomparea sângelui în creier, construiește noi conexiuni și crește producția de neuroni. În plus, o plimbare te îndepărtează de distragerea obișnuită la locul de muncă: colegii de echipă, computerul tău etc. Chiar și verificarea telefonului devine mai dificilă în timp ce te deplasezi, nu-i așa? Când nivelul tău de energie este coborât în timpul zilei, ieși la plimbare. Acest lucru îți va oferi un plus de putere creativă.

2. Fă o sesiune de brainstorming

Cei mai mulți oameni nu pot rezista autocenzurării sau oferirii de feedback cu privire la idei. Adevărata sesiune de brainstorming ar trebui să fie 100% fără prejudecăți. Iată cum o poți face pentru cele mai bune rezultate: adună 2-8 oameni, stabilește o agendă clară a sesiunii de 90 de minute și problema de rezolvat. În primele 45 de minute spuneți și notați toate ideile care vă vin fără să criticați, în restul de 45 de minute selectați-le pe ce mai bune.

3. Ia noi idei din alte industrii

ă o listă cu 5-10 industrii cât mai diferite de a ta. Apoi, aruncă o privire la modul în care acele companii abordează diferite provocări. Întrebă-te: poți învăța ceva util de la ei? Ce concepte, tactici sau strategii poți lua de la aceste companii ca să le aplici situației tale? Recunoașterea strategiilor eficiente din alte industrii și adaptarea acestora la compania ta aduce o provocare creativă mare. Dar poate produce rezultate extraordinare.

4. Testează-ți ipotezele

Înainte de a lua decizii cu privire la modul de abordare a unei probleme în compania ta, asigură-te că ipotezele tale sunt corecte. Privește problema din mai multe unghiuri și încearcă să elimini cât mai multe posibilități. Apoi, poți trece la testarea soluțiilor potențiale.

5. Mergi la „firul ierbii”

Atunci când ai o problemă undeva în compania ta este bine să ai o experiență directă cu aceasta. Consumatorii nu cumpără? Fă un test de utilizare și vezi exact cum eșuează fiecare conversie. Posturile disponibile rămân neocupate de luni de zile? Testează-ți procesul de angajare din interior și identifică de ce candidații nu duc procesul până la capăt. Așa vei descoperi rapid ce nu funcționează.

Tu pe care dintre aceste abordări le folosești în cadrul companiei tale?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: