Fie că ați creat sau nu o strategie pentru a construi un brand de angajator, aveți o reputație ca angajator în piață. Numai că este construită exclusiv de ceilalți. Nu include și vocea companiei care să comunice valorile și viziunea acesteia, planurile și realizările, modul în care contribuie la dezvoltarea oamenilor și a comunităților.
Construirea unui plan de acțiuni și de comunicare pentru a gestiona și menține această reputație în mod participativ va avea ca rezultat construirea brandului de angajator. De aceea, la Valoria am întrebat 50 de Directori de HR „care sunt principalele acțiuni necesare pentru construirea unui brand de angajator puternic?”. Top 5 răspunsuri arată după cum urmează:
1. Fă brandul de angajator relevant pentru angajați
Angajații sunt principalul atu deoarece ei cunosc deja brandul. Pentru a face brandul de angajator cunoscut de candidați, trebuie mai întâi să-ți gestionezi brandul de angajator în interiorul companiei. Dacă angajezi oamenii potriviți și le faci o propunere clară și exactă de valoare pe care o respecți întocmai, atunci brandul de angajator în cadrul companiei va fi puternic în mod organic. Află cum vorbesc angajații despre companie și de ce o privesc ca pe un angajator atractiv. De asemenea, află ce nu le place în legătură cu compania și dacă există ceva ce trebuie schimbat.
2. Investește în cultura organizațională
Brandul de angajator va reflecta în mare măsură cultura companiei. Dacă ai o cultură organizațională toxică în companie, aceasta va afecta brandul de angajator. Într-o companie cu o cultură puternică vei putea mai ușor să menții tonusul echipei tale și, prin urmare, brandul de angajator. Ar trebui să testezi întotdeauna noi idei pentru consolidarea culturii organizaționale a companiei și îmbunătățirea continuă a experienței angajaților. Așa vei atrage candidați să aplice. În plus, cu cât cultura companiei ta este mai solidă, cu atât va fi mai ușor (și mai distractiv) să creezi un conținut excelent de brand de angajator.
3. Îmbunătățește beneficiile
Primele două lucruri pe care le caută candidații atunci când iau în considerare un rol sunt salariul și beneficiile. Mai mult, unul dintre cele mai frustrante lucruri pe care candidații le experimentează în căutarea unui loc de muncă este atunci când companiile nu împărtășesc suficiente informații despre aceste elemente. Stimulentele și beneficiile joacă un rol major în satisfacția angajaților și în atragerea candidaților de top. Fă-ți timp pentru a examina tot ceea ce aveți de oferit și comunică clar aceste aspecte. Investiția în beneficii de înaltă calitate cum sunt training-urile va crește atât rata de retenție, cât și rata de aplicare.
4. Comunică și generează conținut
Conținutul este totul într-o strategie de marketing pentru angajare și recrutare. Actualizează-ți constant conținutul vechi și creează conținut nou, așa că pentru a genera momentum, cel mai bine este să creezi un calendar de conținut. Acest lucru îți va permite să stabilești termene clare și să te asiguri că execuția strategiei este împărțită între membrii echipei tale. Pe termen scurt, vei dori să coordonezi acțiunile angajaților, să scrii conținut pentru rețele sociale și să răspunzi periodic la întrebări și recenzii online. Cu toate acestea, strategia pe termen lung poate dura luni de pregătire pentru a crea videoclipuri de recrutare, a găzdui evenimente de recrutare și a-ți actualiza pagina de carieră.
5. Utilizează social media pentru recrutare
Aproape 80% dintre candidați caută locuri de muncă pe rețelele de socializare. Așadar, trebuie să ai o prezență excelentă pe rețelele sociale pentru a construi încrederea și a-i încuraja să aplice. Rețelele sociale permit companiilor să fie în contact continuu cu candidații, ceea ce este un avantaj. Arată partea performantă dar și distractivă a echipei și personalitățile individuale unice care o alcătuiesc. Păstrează conținutul proaspăt și relevant.
6. Fii autentic și transparent
Evidențiază cele mai bune părți ale companiei, dar fă-o într-un mod care reflectă fidel brandul și cine sunt angajații. Sondajele și recenziile sunt modalități excelente de a colecta feedback și de a evalua dacă brandul de angajator reflectă cu adevărat experiențele angajaților actuali. Solicitarea opiniilor imediat după angajare sau la exitul din companie sunt o altă modalitate excelentă de a obține feedback atât de la persoanele care sunt familiarizate cu brandul de angajator dintr-o perspectivă externă, candidații, cât și de la persoanele care au trăit cultura organizațională în mod direct, angajații proprii.
Tu cum construiești brandul de angajator al companiei tale?