Ce ai de făcut, ca angajat, ca să reușești în carieră?

Lectură: 2 minute
Marketing manager roles

La Valoria m întrebat 50 manageri de HR ai companiilor din România: „ce e bine să facă un angajat ca să reușească în carieră” Topul primelor 5 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Stabilește-ți obiective clare.

Căile de carieră sunt recomandate din același motiv pentru care sunt recomandate obiectivele. Acestea sunt planul scris care poate ajuta fiecare angajat să se ocupe de ceea ce este cel mai important pentru împlinirea și succesul său. Fără un plan, te poți simți fără busolă și nu ai nici un punct de referință pentru a-ți putea măsura progresul. Oamenii care sunt cei mai de succes și mulțumiți în cariera lor identifică în mod proactiv ce vor de la slujba lor.

2. Fă-ți un calendar de implementare.

Accesează-l pe managerul tău, susținerea și îndrumarea acestuia pentru a te asigura că ai un mentor intern care să te ajute să-ți gestionezi cariera. Fixează-ti reperele în funcție de care îți măsori progresul către scopul final.

3. Folosește sursele de învățare din companie.

Unele companii au programe formale pentru a ajuta angajații să-și dezvolte cariera. În altele, va trebui să vă urmăriți în mod informal dezvoltarea carierei. Companiile cu programe își concentrează în general energia pentru a ajuta angajații să se dezvolte și să urmeze o carieră.

4. Crește-ți capitalul de încredere.

Dacă șeful tău te consideră demn de încredere, îți va delega sarcini. Asigurați-te că îți respecți termenele de livrare și îți respecți promisiunile. Este esențial, mai ales la începutul relației cu șeful, să îți îndeplinești fiecare angajament pe care ți-l asumi, oricât de dificil ar părea.

5. Fapte nu vorbe. Acționează constant.

Valoarea acțiunii este mult mai mare decât cea a simplelor cuvinte. Folosește acest lucru ca principiu în relațiile tale la birou. În loc să te lauzi cu toate lucrurile pe care le poți face și apoi să nu le oferi niciodată, ar trebui să arăți conducerii de ceea ce ești capabil.

Tu cu care dintre aceste acțiuni rezonezi? Pe care le aplici deja ca să evoluezi în carieră?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: