Care sunt cele 5 provocări în dezvoltarea viitorilor lideri?

Lectură: 2 minute
Provocări în dezvoltarea viitorilor lideri

Am întrebat 50 de Directori de HR din România: “Care sunt provocările în identificarea și dezvoltarea unui potențial lider?”. Top 5 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Evaluarea abilităților de leadership este folosită rar

Multe companii nu fac deloc evaluări pentru a identifica potențialul de leadership deși fac multe alte tipuri de evaluări ale angajaților. Dar evaluările acestea sunt cruciale. Acestea aduc un nivel necesar de obiectivitate și identifică potențialul de lider în oamenii talentați pe care altfel compania i-ar fi pierdut. În plus pot ajuta managerii să afle despre punctele forte și provocările fiecărui angajat cu potențial lider, astfel încât să le poată ghida dezvoltarea cu mai multă intenție.

2. Lipsa instrumentelor de screening

Poate fi copleșitor să evaluezi toți angajații pentru a identifica liderii potențial atunci când firma are sute sau mii de angajați. De aceea atât de multe companii se bazează pe manageri pentru a identifica liderii cu potențial ridicat. Dar tot acest proces devine mult mai simplu atunci când tehnologia vine cu o serie de sisteme care suplimentează evaluările managerilor și ajută la crearea unei perspective clare privind potențialul la nivel de abilități de leadership din companie.

3. Dezvoltarea angajaților nu este centrată pe (self)leadership

Instruirea și dezvoltarea angajaților sunt adesea axate pe a-i ajuta să se îmbunătățească în cadrul rolului lor actual. De exemplu mulți manageri participă la conferințe de specialitate din domeniul lor de activitate sau obțin noi certificări profesionale. Deși acest lucru este benefic, acest focus numai pe dezvoltarea profesională vine în detrimentul dezvoltării abilităților de leadership, pentru a avea succes într-o viitoare poziție de conducere.

4. Doar managerii pot să evalueze potențialul angajaților

Managerii sunt singurii care îi văd pe angajați în acțiune. Dar majoritatea managerilor nu au pregătire cu privire la modul de identificare a potențialului, evitarea prejudecăților și diferențierea dintre performanță și disponibilitate. Fără pregătirea și responsabilitatea potrivite, managerii se vor întoarce la modalitatea pe care o știu cel mai bine: analiza performanței în rolul actual pentru a determina potențialul pentru rolul viitor.

5. Managerii nu sunt instruiți să accelereze dezvoltarea talentelor

Odată ce un angajat cu potențial de leadership ridicat este identificat, depinde adesea de managerul direct să coordoneze dezvoltarea lui. Dar puțini manageri sunt instruiți cum să facă acest lucru ceea ce creează o dezvoltare neuniformă în întreaga organizație și poate fi, de asemenea, o sarcină consumatoare de timp pentru manageri. Ca urmare, dăunează calității dezvoltării și implicării angajaților.

Tu cu ce provocări te confrunți atunci când vrei să identifici și dezvolți potențialii lideri din compania ta?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: