Care sunt atributele unui lider?

Lectură: < 1 minut
De la concurență la colaborare

La Valoria am întrebat 50 de directori executivi ai companiilor din România: „care sunt cele mai importante atribute ale unui lider?”. Topul primelor 5 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Construiește încredere.

Colegii ar trebui să simtă că pot avea încredere în liderul lor fie în legătură cu nivelul de competență și predictibilitate a acțiunilor întreprinse fie că e vorba de chestiuni confidențiale. În egală măsură e bine să aibă sentimentul susținerii liderului și a încrederii acestuia cu privire la poziția, rolul și competența pe care fiecare le deține.

2. Este decisiv.

Responsabilitatea rezultatelor este a liderului. Până la urmă suma deciziilor mici sau mari se contabilizează în P&L de care liderul este responsabil. Așa că este important să fii decisiv. Asigură-te că ești bine informat și nu ezita să te consulți cu experții înainte să tragi concluzii.

3. Este competent.

Cunoașterea înseamnă putere așa că e bine să fii la zi cu cele mai noi tendințe și inovații din domeniul tău de activitate. Propune-ți să-ți știi industria în detaliu și să-ți împărtășești cunoștințele cu alții.

4. Are integritate.

Integritatea impune respect. Ține-ți promisiunile și nu-ți compromite valorile. Fă ceea ce este bine de făcut chiar dacă nu este întotdeauna cea mai ușoară opțiune.

5. Are viziune.

Creează o viziune pentru companie și pentru colegi și împărtășește-o cu ei. Colegii vor aprecia că sunt incluși și este întotdeauna bine să știi că ești parte din viitorul companiei.

Care dintre aceste atribute sunt parte din cine ești tu ca lider? Există vreunul pe care nu-l deții?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: