5 mentalități potrivite ca să-ți crești afacerea

Lectură: 3 minute
Mentalități de creștere

E nevoie de mult mai mult decât citate motivaționale ca să reușești dezvoltarea afacerii tale. E nevoie de 5 mentalități de creștere, de competențe și de evoluție continuă ca să ajungi antreprenor de succes. Din fericire, majoritatea dintre acestea pot fi învățate, consolidate și antrenate prin muncă și dorința de a crește.

De aceea, la Valoria am întrebat 50 de antreprenori: ”care sunt ingredientele necesare ca să reușești să-ți crești compania?” Top 5 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Ai încredere în tine și în afacerea ta

Trebuie să fii rezistent și să poți continua să-ți materializezi viziunea. De multe ori nu vei reuși, dar în cele din urmă, acele pierderi vor pava drumul spre victorie, prin ceea ce ai învățat.

Spre exemplu pentru noi, la Valoria, procesul a durat cinci ani și după ce am trecut de provocarea începutului, a urmat criza de cerere adusă de pandemie și provocarea așezării companiei pe un nou drum de creștere.

Dar am crezut în echipa noastră și în modelul nostru de business, ne-am consolidat echipa, am crescut numărul de proiecte și am reușit. Adică am dus luptele necesare pentru a avea succes.

2. Țintește sus, dar fă pași mici zi de zi ca să ajungi acolo

Trebuie să mergi în aceeași direcție prin serii de mici decizii și acțiuni făcute zi de zi. Odată ce ești pe drum, va trebui să te ocupi în mare parte de lucruri mărunte, care pot fi plictisitoare.

Cu toate acestea, tu ești cel care trebuie să le facă corect. Această abilitate este ceea ce ne face antreprenori: trebuie să facem munca care trebuie făcută (lucrurile mici), chiar dacă nu suntem grozavi la asta și nu ne place să o facem.

În același timp trebuie să putem face un pas înapoi, să privim imaginea de ansamblu și să dăm direcție viziunii generale. Acesta este elementul care ține de mentalitate și pe care trebuie să-l valorificăm pentru succesul în afaceri. Cele 5 mentalități descrise aici te vor ajuta să-ți crești afacerea!

3. Mentalități de creștere care te duc mai departe

Dacă tu crezi cumva că ești setat la o anumită capacitate și un anumit nivel de eficient, atunci nu vei obține mai nimic. Funcționezi într-un regim autolimitat și nu crești.

Cu toate acestea, dacă tu crezi că poți deveni mai bun și poți face și alte lucruri. Adoptă mentalități de creștere care îți vor permite să realizezi mult mai multe. Mentalitatea de creștere este esențială pentru a reuși ca antreprenor.

Trebuie să ai mentalitatea că poți învăța să faci orice, atâta timp cât te împingi suficient de tare și încerci suficiente lucruri.

4. Afacerea ta nu va fi niciodată mai proastă ca azi

Nu-ți număra realizările prea devreme. Unii oameni cred că vor fi bogați în prima zi în care site-ul lor este online. Există o perspectivă mult mai bună: în prima zi în care site-ul este public, va arăta cel mai rău din cât va arăta vreodată.

Este cea mai proastă ofertă de produse pe care o vei avea vreodată, deoarece vei continua să o îmbunătățești continuu. Aceasta este mentalitatea potrivită pentru succesul în afaceri.

5. Gândește 3 pași înainte

Ca într-un joc de șah gândește-te la fiecare oportunitate cu trei pași înainte, în toate direcțiile. Chiar dacă pare că ceva îți aduce avantaje imediate, s-ar putea să nu te avantajeze pe termen lung.

Nu te întreba doar „ce se întâmplă acum?”, ci și „ce se va întâmpla trei pași după acțiunea pe care o decid azi?”. Să nu te aștepți ca o singură mutare să fie biletul tău câștigător la marea loterie antreprenorială.

Trebuie să te gândești pe termen lung și să ai o viziune despre obiectivul pe care vrei să îl atingi ca să devii un antreprenor de succes.    

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: