4 metode ca să consolidezi cultura învățării în companie

Lectură: 2 minute
Cultura învățării

Vrei să consolidezi cultura învățării în firma ta? Decizia asupra abilităților de care e nevoie este doar primul pas în procesul acesta. Ceea ce urmează este acțiunea sistematică, perseverentă, care va decide dacă se va atinge obiectivul de schimbare așteptată a aptitudinilor și creșterea curbei de învățare. 

De aceea, la Valoria, am întrebat 50 de lideri de Learning & Development: “în ce investiți eforturile pentru creșterea aptitudinilor angajaților?” Top 4 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Ghidarea traseelor de învățare hiperpersonalizate

Cu siguranță, toate politicile din domeniul HR trebuie să fie centrate pe angajați, dar alinierea acestora cu obiectivele de afaceri este esențială, mai ales când vrem să consolidăm cultura învățării.

Ne dorim creșterea angajaților noștri, dar o dorim realizată și într-un mod care să ajute la creșterea organizațională generală.

Pentru a face acest lucru, sunt necesare căi de învățare bazate pe inteligență artificială și chiar tablouri de bord personalizate, cu o hartă termică a abilităților organizaționale pe diferite paliere.

Accentul trebuie să fie pe corelarea competențelor și a impactului asupra afacerii la toate nivelurile. 

2. Încurajarea strategiilor de micro-învățare

Echilibrarea programelor de învățare și îndeplinirea obiectivelor de creștere ale companiei pot fi dificil de reconciliat, motiv pentru care micro-învățarea este o tendință în creștere alături de gamificare și programele de well-being.

Experiențele de învățare trebuie concepute ca inserții de micro-competențe, pentru a stimula implicarea și pentru a genera impactul dorit.

În plus, acest lucru permite, realizarea învățării în fluxul muncii, deoarece consumul de astfel de micro-conținut nu va adăuga prea multă presiune asupra forței de muncă și va consolida cultura învățării.

3. Creșterea productivității și a retenției

Calificarea angajaților noi este, de asemenea, o strategie importantă de consolidare a culturii de învățare a companiei.

Pentru a stimula implicarea încă din faza de onboarding, fluxurile de lucru care pot atribui automat trasee structurate de onboarding de 30-60-90 de zile vor juca un rol fundamental.

Mai mult, încurajarea instruirii continue și urmărirea performanței și pregătirii angajaților la locul de muncă va ajuta la evaluarea impactului programelor de învățare.

4. Cultura învățării intră în ADN-ul echipei

Orice organizație are cultura învățării, fie că este cea potrivită sau nu. Oamenii învață în mod natural, dar nu mereu cele mai utile lucruri.

Învață despre locul și rolul lor în organizație, își dezvoltă abilitățile necesare pentru a-și face munca repede și bine, învață politici, proceduri și cercuri relaționale prin care pot accesa resurse.

Învață cine are putere și influență, cât de multă încredere pot avea în lideri, dacă asumarea riscurilor este răsplătită sau pedepsită sau dacă hărțuirea este tolerată.

Cu alte cuvinte, oamenii creează și absorb cultura organizațională prin învățare. Astfel, ei învață adevăratele valori ale organizației, nu doar pe cele formale.

Controlând cultura de învățare, vei putea să transformi cultura organizațională de la ceea ce este la ceea ce îți dorești să devină.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: