Cum să-ți atingi obiectivele pentru anul 2022?

Lectură: 3 minute
Cultura învățării

O listă de obiective de îndeplinit este o modalitate excelentă de a începe anul, pregătind în același timp terenul pentru creștere continuă. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se luptă să își țină promisiunile făcute față de ei înșiși dincolo de primele câteva săptămâni, sau zile, ale noului an. De aceea liderii Valoria va propun un top al celor mai importante 5 abordări pentru a vă atinge obiectivele în 2022 după cum urmează:

1. Înțelege de ce faci lista de obiective

Reflectează la scopul acesteia ca să-ți devină cu adevărat clar ce anume din lista ta de obiective, deși important, nu este esențial. De exemplu, sănătatea este întotdeauna esențială, dar creșterea cotei de piață cu sacrificarea sănătății nu este. Încearcă să înțelegi de ce îți stabilești obiectivele.

Dacă scopul tău era să slăbești 50 de kilograme și slăbești doar 30 la sfârșitul anului, dar te-ai lăsat și de fumat, ai început să dormi mai mult și mănânci mai sănătos, „de ce” tău a fost să trăiești mai sănătos. „Ce-ul” tău ar spune că ai eșuat, dar „de ce-ul” ar spune că ai reușit.

2. Concentrează-te pe câștiguri mici și consecvente

Oamenii tind să se concentreze pe obiective mărețe, fixate pentru întreg anul. Caută să îți împarți obiectivele mari în obiective mai mici. Concentrează-te pe câștiguri realizabile și sustenabile.

De exemplu, îți poți stabili obiectivul de a câștiga 30.000 EUR din lead-uri noi în următoarele 14 zile. Odată ce îți fixezi obiective mici și înveți să le atingi cu succes, poți continua să-ți stabilești obiective ceva  mai mari și, înainte să îți dai seama, a trecut o perioadă suficient de lungă de timp ca să-l atingi pe cel final.

3. Spune-le oamenilor ce obiective ai

Dacă le spui oamenilor apropiați care sunt obiectivele tale și că vrei ca ei să te țină responsabil de ele, vei fi mult mai motivat să le atingi.

Știind că de fiecare dată când te vezi cu partenerul de afaceri sau grupul de prieteni, vei fi întrebat despre progresul tău în îndeplinirea obiectivelor poate fi un mare stimulent.

Dacă pur și simplu îți notezi câteva lucruri și le ascunzi în sertarul biroului tău, nu se va întâmpla nimic. Fă-ți publice dorințele. Lasă-i pe alții să te încurajeze.

4. Stabilește borne de parcurs mari și acțiuni zilnice

Poți să folosești un planificator care să te țină pe drumul cel bun. În esență, trebuie să îți scrii obiectivele pe trei luni, obiectivele pe un an, obiective pe trei ani și obiective de viață. Apoi, îți descompui obiectivele, astfel încât să știi ce să faci în fiecare zi pentru a-ți atinge bornele de parcurs.

De asemenea, atunci când îți stabilești obiectivele, este important ca acestea să fie SMART (specifice, măsurabile, realizabile, relevante și limitate în timp). Dacă dorești să vorbești fluent o limbă străină în trei ani, ce repere îți veți fixa ca să știi că rămâi în grafic pe toată durata stabilită?

5. Concentrează-te pe beneficii specifice

Păstrează în minte beneficiile respectării obiectivelor tale. Scrie-le. Pune-le pe un bilețel lipit de monitor laptop-ului tău. Creează alarme săptămânale.

Ideea este să-ți amintești de ce este important să te ții de acele obiective. Dacă scopul tău este să lansezi o companie, amintește-ți ce va face acea companie.

Cum va îmbunătăți viața oamenilor? Le va face munca mai ușoară sau comunitățile mai bune? Dacă scopul tău este să slăbești, amintește-ți care sunt beneficiile.

Cum îți va îmbunătăți viața? Îți va oferi mai multă energie, astfel încât să te poți bucura mai mult de timpul cu familia? Cu cât ești mai specific cu privire la beneficii și cu cât le menții mai mult în atenția ta, cu atât vei avea mai mari șanse să-ți îndeplinești obiectivele.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: