Cum putem deveni mai agili în afaceri?

Lectură: 2 minute
Cum putem deveni mai agili în afaceri?

La Valoria am întrebat 50 de directori executivi ai companiilor din România: „Ce le recomanzi oamenilor ca să devină mai agili în fiecare zi?”. Topul primelor 4 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Provocă-te!

Inteligența este ca un mușchi. Nu poate deveni mai puternic dacă nu este provocat de greutăți și exerciții mai grele. Sarcinile optime pentru dezvoltarea abilităților noastre cognitive sunt cele prea dificile pentru a fi făcute pe cont propriu, dar pe care putem să le îndeplinim cu un anumit ajutor din partea celor mai capabili. Dacă îți dorești să te consolidezi în plan cognitiv, nu-ți da voie să te simți prea confortabil cu ceea ce faci.

2. Citește orientat și rapid!

Chiar dacă “citește pentru a deveni mai bun” nu este un îndemn tocmai nou, puțini dintre noi o fac sistematic. Mai mult, nu citim nici selectiv, nici eficient. Poți citi și mai multe cărți dacă le citești pe cele care coincid cu întrebările tale și mărești viteza de citire folosind tehnici de citire rapidă.

3. Discută cu persoane mai inteligente decât tine!

Una dintre cele mai bune modalități de a ne dezvolta personal este să ne înconjurăm de oameni inteligenți și ambițioși. Oricât de puternici am fi, cei mai apropiați de noi au un impact asupra comportamentelor, gândurilor și sentimentelor noastre. Ești media celor mai des întâlnite 5 persoane din viața ta.

4. Devino o mașinărie de generat idei!

În fiecare zi, scrie 10 idei noi. Cu cât susții această practică mai mult, cu atât îți va fi mai ușor să te gândești la idei și soluții în perioadele de criză, când este esențial să poți reacționa rapid. Scrie toate cele 10 idei dintr-o dată sau poartă cu tine o mică agendă pe care să notezi orice idei îți vin sporadic pe parcursul zilei.

Cu care dintre aceste recomandări pentru a deveni mai agil rezonezi mai mult? Există vreuna pe care nu ai folosit-o încă?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: