5 recomandări pentru transparență la locul de muncă

Lectură: 2 minute
Transparență la locul de muncă

Munca este un sport de echipă, și cât de bine joacă echipa depinde adesea de două lucruri: cât de clar și-a înțeles fiecare rolul în echipă și obiceiurile de transparență la locul de muncă ale echipei.

Obținerea și oferirea de transparență este esențială, dar departe de a fi automată – cei mai mulți dintre noi avem un interes mai mare în obținerea transparenței decât angajamentul nostru de a o oferi.

De aceea, la Valoria, am întrebat 50 de directori generali: “cum generați transparență în compania pe care o conduceți? Top 5 răspunsuri despre cum acționează aceștia pentru a genera transparență arată după cum urmează:

1. Încurajează întrebările

O cultură pozitivă și transparentă la locul de muncă se bazează pe siguranța psihologică că este în regulă să pui întrebări bune și să aștepți răspunsuri bune în schimb. Organizarea de întâlniri regulate cu întrebări și răspunsuri în care angajații sunt încurajați să întrebe și să li se răspundă în mod public contribuie în mare măsură la promovarea transparenței la locul de muncă. Când răspunzi la întrebări, fii întotdeauna gata să explici și de ce. Comunicarea motivului pentru care se iau deciziile este esențială pentru construirea încrederii.

2. Ai încredere în membrii echipei tale

Nimic nu stinge scânteia creativă și transparența la locul de muncă ca micro-managementul. Definirea rolurilor, stabilirea de obiective clare și oferirea de feedback sincer și constructiv sunt toate importante. Dar odată ce ai alocat echipa pe proiect, nu te transforma într-o cheie franceză care dă peste cap filetul dintre membrii echipei prin suprasolicitare. Asigură transparență la locul de muncă!

3. Ia taurul de coarne

Un zvon activ poate distruge viața unei companii mai repede decât orice altceva. Abordând situații dificile în mod public, într-o întâlnire cu toți cei implicați, sesiune online sau printr-un e-mail de grup, vei elimina din start discuțiile corozive, presupunerile, scenariile de tot felul. 

4. Fii transparent în legătură cu greșelile

În lumea de astăzi a rețelelor sociale și a recenziilor, este dificil să ascunzi greșelile. Dacă compania ta greșește și ești criticat online, recunoaște-ți greșeala în loc să adopți o poziție defensivă. Fiecare membru al echipei trebuie să spună rapid „am greșit” și să împărtășească lecțiile învățate din eșecuri. Această atitudine trebuie să depășească relația companie-client pentru a ghida și interacțiunile dintre membrii echipei. Dacă spui clar că prețuiești onestitatea, iertarea și angajamentul de a face mai bine data viitoare, angajații tăi vor fi mai confortabili să fie transparenți în legătură cu greșelile.

5. Clarifică responsabilitățile și atribuțiile

Pierdem mult timp încercând să ne dăm seama cine este responsabil pentru ce și cui să cerem ajutor. În loc să folosești o organigramă complicată, de ce să nu folosești o simplă listă de responsabilități? Astfel fiecare angajat va putea prelua un anumit set de sarcini contribuind la transparentă la locul de muncă. Ca rezultat, toți ceilalți din echipă vor fi conștienți de ceea ce lucrează toți ceilalți și de la cine trebuie să ceară îndrumare, livrabile și aprobare.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole Similare: