Care sunt practicile etice în utilizarea tehnologie?

Lectură: 2 minute
Digitalizarea industriilor

Spre deosebire de etica afacerilor, când vine vorba de tehnologie, etica se referă la asigurarea unei relații morale între tehnologie și utilizatori. Am întrebat 50 de Directori de IT din România: “care sunt aspectele etice de care țineți cont când folosiți tehnologia în companie?”. Top 4 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Respectul pentru angajați și consumatori

Companiile care se angajează în utilizarea etică a tehnologiei au un sentiment moral al drepturilor angajaților și al protecției clienților. Datele sunt valoroase, dar angajații și clienții care îți susțin compania sunt, fără îndoială, cel mai mare atu. Fii atent la protejarea responsabilă a datelor angajaților și a clienților pentru a practica cu etică utilizarea tehnologiei.

2. Utilizarea morală a datelor și resurselor

Datele sunt, fără îndoială, foarte valoroase pentru companii. Permit companiilor să își direcționeze strategiile de marketing și să rafineze ofertele de produse, dar pot însemna, de asemenea, o încălcare a confidențialității, aducând în prim plan multe considerații etice. Măsurile de protecție a datelor și procedurile de conformitate pot contribui la asigurarea faptului că datele nu sunt înstrăinate sau utilizate în mod necorespunzător.

3. Adoptarea responsabilă a tehnologiei

Extinderea tehnologiilor digitale este o realitate în business. De multe ori, tehnologia disruptivă nu este doar o modalitate de a depăși concurența – este singura modalitate să fii competitiv. Dar adoptarea noilor tehnologii nu trebuie să coincidă cu o provocare etică. Fă evaluarea necesară pentru a te asigura că tehnologia pe care o adopți are măsuri de securitatea și vei fi pe drumul cel bun pentru utilizarea cu etică a tehnologiei.

4. Creează o cultură a responsabilității

În cele din urmă, trebuie să creezi o cultură a responsabilității în cadrul companiei, inclusiv referitor la utilizarea tehnologiei. Dacă forța de muncă din domeniul tehnologiei informației și giganții din industrie sunt responsabili pentru utilizarea sigură și etică a tehnologiei, atunci vom vedea mai multă guvernanță și o utilizare corectă a datelor.

Tu cu ce provocări te confrunți atunci utilizezi tehnologia în compania ta?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: