Care sunt lecțiile pandemiei pentru liderii de business?

Lectură: 2 minute
Lecțiile pandemiei pentru liderii de business

Am întrebat 50 de directori generali ai companiilor din România “Care sunt principalele 5 lecții pe care le-ați învățat în timpul pandemiei?” Top 5 răspunsuri arată după cum urmează:

1. Creează un mediu incluziv

Oferă sentimentul de apartenență și oportunitate în carieră, nu doar beneficii financiare pentru personal, deși acestea sunt importante. Abordarea flexibilă a modului de lucru, rotația rolurilor între departamentele companiei, oportunitățile de promovare și mai ales furnizarea numărului personal de telefon angajaților arată că oamenii sunt întotdeauna o prioritate.

2. Dă înapoi când poți

Folosind brandul companiei și influența ta de lider pentru eforturi caritabile și filantropice poți investi în cauze de care beneficiază întreaga comunitate. De la finanțarea spitalelor și furnizarea materialelor medicale necesare pentru tratarea persoanelor afectate de COVID-19, liderii pot valorifica puterea companiilor pe care le conduc ca să facă bine.

3. Diferențiază-te

Replicarea a ceea ce există deja fără nicio diferențiere nu face ca afacerea să aibă succes. De fapt, face ca afacerea să piardă din avantajele competitive. Diferențierea crește profitul! Fiecare produs și serviciu e bine să fie distinct de cele ale concurenței. Ideile inovatoare de servicii și produse, sau chiar de experiență a clienților evidențiază compania de restul, obținându-i un puternic avantaj competitiv.

4. Cunoaște-ți punctele slabe

Liderii sunt oameni: nu știu totul! Cheia este să identifici ce nu ști și apoi să găsești persoane cu expertiza relevantă și să ai încredere în sfaturile lor. Este crearea de controale, proceduri și metodologii punctul tău forte? Dar creativitatea? Dacă răspunsul este negativ atunci angajează experți pentru acestea.

5. Distrează-te

Când muncești din pasiune eforturile sunt percepute ca distracție. Pasiunea determină capacitatea de a fi rezistent, curios și investit profesional în afacere. Pasiunea îi ajută pe oameni să persevereze în ciuda eșecurilor. Când faci ceva cu pasiune și totodată creezi cel mai bun produs posibil, profitul vine cu siguranță.

Tu pe care dintre aceste abordări le folosești în cadrul companiei tale?

Nu uita să distribui articolul!

Articole Similare: